Schouderklachten: Er valt“ Een last van je schouder”

Klachten van de schouder zie ik samen met rug- en nekklachten het meest bij de FysioMission. Dat is ook niet gek als je bedenkt dat 31% van de Nederlanders jaarlijks wel eens last van zijn of haar schouder heeft.

Schouderklachten ontstaan vaak geleidelijk maar kunnen ook ontstaan tijdens een verkeerde (herhaaldelijke) beweging of val. Naast pijn in het bovenarm kan het ook zijn dat je klachten voelt rondom je schouderblad of nek.

De schouder is het meest beweeglijke gewricht van het lichaam en we gebruiken hem veel. Daardoor kunnen schouderklachten vaak lang duren. Zo heeft 40% van de mensen met schouderpijn na een jaar nog steeds klachten. Dat betekent niet dat je maar met je klachten moet blijven rondlopen.

Slijmbeursonsteking, frozen shoulder of peesontsteking?

Dit zijn termen waarvan je vast wel eens gehoord hebt, het is van groot belang om te achterhalen wat de oorzaak is van je schouderklachten. Tijdens mijn uitgebreide onderzoek, kijken we niet alleen naar de schouder, maar ook naar andere eventuele oorzaken zoals bijv stress, werkhouding, nekklachten, sportactiviteiten.

Oefenen, oefenen en oefenen!

Uit wetenschappelijke onderzoeken weten we inmiddels, dat conservatieve therapie ( fysiotherapie + oefeningen) op de lange termijn, evengoed of zelfs beter werkt t.o.v orthopedisch ingrijpen. Tijdens mijn behandelingen maak ik o.a gebruik van physitrack, een app waarbij ik voor u specifiek een oefenprogramma samenstel. Voordelen: minder consulten Fysiotherapie, kunt de oefeningen terug zien middels video, chat functie met mij voor evt vragen over de oefeningen.